Nieuws

 »  DGA-pensioen afschaffen kost ook (ex-)partner drie
07-09-2016 om 15:53:03 Dick Mollema
Tolbert, 11 augustus 2016. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Wiebes besloten de regeling Pensioen in Eigen Beheer (PEB) voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) in zijn huidige vorm af te schaffen. De richtdatum daarbij is 1 januari 2017 met een overgangstermijn van drie jaar. De DGA kan dan kiezen voor het pensioen afkopen, doorgaan in een spaarvariant, verzekeren bij een professionele verzekeraar of niets doen en laten staan. Elke variant heeft z’n eigen consequenties, niet alleen voor de DGA maar ook voor diens (ex-)partner wat kan oplopen bijna driekwart aan verlies van pensioen.

De regeling ‘Pensioen in eigen beheer’ werd in 1981 ingesteld. De vennootschapsbelasting (VpB) was toen 48%. De pensioendotaties anno 2016 zijn nog steeds aftrekbaar, maar het VpB-tarief is gedaald naar 20% (tot € 250.000 winst). De aantrekkelijkheid vanwege fiscaal voordeel is daarmee ruim gehalveerd.

Pensioen is een knelpunt geworden
Zie verder http://www.mollema-pensioenconsultancy.nl/ondernemer-en-dga/dga-pensioen-afschaffen-kost-ook-ex-partner-driekwart-aan-pensioen/
« Naar overzicht

© De Raadgever Intradiensten bv. Alle rechten voorbehouden.
Uw mail is verzonden!